Muziek maak je Zelf

muziekinstrumenten harmonie

Deze kennismakingscursus muziek is bedoeld voor kinderen vanaf groep 4/5. Op een speelse manier maken de kinderen kennis met muziek, leren noten lezen en naar elkaar luisteren. Ook passeert een groot scala aan instrumenten van een harmonie de revue, die natuurlijk uitgeprobeerd mogen worden. Alles wordt op een speelse manier aangeboden en afgestemd op de samenstelling van de groep. De kinderen ervaren hierbij dat samen muziek maken vooral erg leuk is. De lessen worden gegeven door Hans Roerdinkholder, hij heeft ruime ervaring en expertise in het muziekonderwijs aan jonge kinderen. De lessen zijn op de dinsdagavond van 18:15 tot 19:00 uur in de DRU Cultuurfabriek.

De doelstellingen van de cursus onder andere:

1. Leren spelen op een blaasinstrument (blokfluit);
  2. Kennismaken met het notenschrift;
  3. Oriƫntatie op de instrumenten van het orkest;
  4. Oefenen in orkestdiscipline;
  5. Algemene muzikale vorming.

Kosten & aanvang

De kosten voor deze cursus zijn 80 ,-. Hiervoor krijgen de kinderen 20 lessen, een blokfluit in bruikleen, een muziekmapje en heel erg veel plezier! De cursus wordt afgesloten met een spetterend concert, waarbij de kinderen het geleerde aan het publiek mogen laten horen. Wanneer de kinderen door willen gaan met het maken van muziek, kan er na de cursus gekozen worden voor een instrument van Harmonie Ulft.

Meer informatie en opgeven

Aanmelden kan door middel van de opgavestrook op de achterkant van de flyer. De ingevulde strook kan ingeleverd worden bij: Karen Bruggeman,Vechtstraat 29, Ulft.

Het is ook mogelijk de opgave via de mail te doen: mmjz@harmonieulft.nl

Voor meer informatie over de cursus kunt u bellen of mailen met: Aniek Wilbrink: 06 - 2190 3534 of
Karen Bruggeman: 06 - 5100 0761
mmjz@harmonieulft.nl