Het B-orkest

IHet B-orkest bestaat uit leerlingen die minimaal 2 jaar ervaring hebben in het spelen in een orkest. Het doel van het B orkest is het verder ontwikkelen van het samenspel van de leerlingen. Om tot een goed samenspel te komen dienen de leerlingen de partijen goed te kennen. Dat is niet altijd even makkelijk. Speel ik niet te hard, speel ik in het goede tempo, speel ik de goede noten en het juiste ritme daarbij? Dat zijn allemaal vragen die je tegenkomt bij het samenspelen en waar je thuis niet bij stil hebt gestaan. Door hierin te oefenen worden leerlingen voorbereid op toetreding tot het A-orkest. Gedurende het jaar treedt het B orkest meerdere malen op zoals tijdens het Jeugdorkestenfestival van de Muziekschool, het ABC concert en een jaarlijks themaconcert met jeugdorkesten uit de omgeving.

Bij de Harmonie staat ook de gezelligheid en saamhorigheid centraal. Daarom organiseert de vereniging verschillende activiteiten voor de jeugd, zoals het jaarlijkse kamp en de Sinterklaasviering.

De dirigent van het leerlingenorkest is Boris Jansen. Boris Jansen deed reeds op jonge leeftijd heel wat ervaring op in het spelen in orkesten en ensembles. In 2001 begon hij de studie klassiek saxofoon aan het ArtEZ conservatorium. Momenteel studeert Boris HaFaBra directie bij Harrie Janssen aan het ArtEZ conservatorium. Meer informatie op borisjansen.nl

Het B-orkest repeteert op dinsdagavond van 18.15 tot 19.15 in de Dru cultuurfabriek.

algemeen
Het A-orkest