A-Orkest

Het harmonieorkest (A-orkest), bestaande uit ongeveer 55 leden. De dirigent is Henk-Jan Heijnen. Tijdens concoursen van KNFM, de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen komt de Harmonie uit in de Derde Divisie.
dirigent Henk-jan HeijnenFoto: Han Kolkman fotografie

Sinds februari 2011 is Henk-Jan Heijnen dirigent bij Harmonie Ulft. Henk-Jan Heijnen is op 8-jarige leeftijd begonnen met het volgen van trompetles op de muziekschool te Winterswijk en is na een aantal jaren overgestapt op de euphonium. In 1989 is hij toegelaten op het conservatorium te Enschede met als hoofdvak Docerend Musicus Euphonium. In 1991 is hij gestart met het hoofdvak DM Trombone.

In 1994 behaalde hij zijn diploma DM Euphonium en begon hij tevens aan zijn studie HaFaBra-Directie bij Gert Buitenhuis. In 1996 behaalde hij vervolgens zijn diploma DM Trombone en stapte hij over naar het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hier vervolgde hij zijn studie HaFaBra-Directie bij Jan Cober en behaalde hij zijn diploma in 1998. In 2003 werd Henk-Jan toegelaten op de Messiaen Academie voor zijn studie HaFaBra-directie 2e fase bij Hennie Ramaekers. In juli 2005 heeft hij dit met succes afgerond. Henk-Jan is momenteel werkzaam als dirigent bij:

• Harmonie Ulft (3e divisie)
  • Muziekvereniging Concordia Beltrum (2e divisie)
  • Muziekvereniging Excelsior Winterswijk (1e divisie)
  • Chr. Muz. Ver. Jubal uit Varsseveld (1e divisie

Met zijn orkesten behaalde hij diverse promoties en landstitels.

Naast zijn werk als (gast)dirigent is Henk-Jan verbonden als grootkoper docent bij diverse verenigingen. Daarnaast is Henk Jan initiatiefnemer en dirigent van het Oost Gelders Jeugd Orkest (OGJO) en het TOP-orkest.

Het A-orkest repeteert op dinsdagavond van 19.30 tot 21.45 in de Dru cultuurfabriek.

algemeen
Het A-orkest