Over Harmonie Ulft

Harmonie Ulft komt uit Ulft, tussen Doetinchem en de Duitse grens in de Achterhoek. De vereniging heeft op dit moment ongeveer 90 leden en bestaat uit 3 orkersten:
Het harmonieorkest (A-orkest), bestaande uit ongeveer 55 leden. De dirigent is Henk-Jan Heijnen. Tijdens concoursen van KNFM, de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen komt de Harmonie uit in de Derde Divisie.
Het B-orkest voor gevorderde leerlingen onder leiding van Boris Jansen.
Het C-orkest voor beginners onder leiding van Hans Roerdinkholder. Opname in het C-orkest geschiedt direct na de eerste les te hebben gehad op het betreffende instrument om ook te leren om samen muziek te maken met andere leerlingen op verschillende instrumenten.

Als u interesse hebt om bij Harmonie Ulft te spelen, kunt u contact op nemen met het secretariaat.

In het vaste jaarprogramma zijn twee concerten opgenomen: een Nieuwjaarsconcert en een zomerconcert tijdens het Oude IJsselstreek Muziekfestival. Natuurlijk is de Harmonie veel vaker te bewonderen. Zo maakt zij deel uit van de Carnavalsoptocht en ook fleurt zij Ulft op tijdens de Avondvierdaagse-intocht. Zij is ook actief tijdens de kermisrondgang, de Sinterklaasoptocht en andere plaatselijke activiteiten. Daarnaast geeft de vereniging concerten op uitnodiging.

Harmonie Ulft organiseert het Oude IJsselstreek Muziekfestival. Op dit festival laten de verschillende muziekverenigingen uit de gemeente Oude IJsselstreek zich horen. Voor meer informatie omtrent dit festival kunt u op www.oudeijsselstreekmuziekfestival.nl kijken.

U kunt Harmonie Ulft bereiken via onze secretaris Britt Roenhorst (info@harmonieulft.nl)

algemeen
Het A-orkest