Dirigenten

Jos Jansen

Jos Jansen uit Westervoort is sinds 2019 dirigent van Harmonie Ulft. Hij is een fenomeen op de bastrombone en was lange tijd als profmuzikant verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Met zijn virtuoze spel, een eigen sound en vooral zijn veelzijdigheid weet hij een groot publiek aan te spreken. Als solist is hij niet alleen in Nederland, maar ook internationaal gevierd.

Hij leidt momenteel nog twee andere orkesten en Harmonie Ulft is dan ook erg blij dat Jos in Ulft een nieuwe uitdaging heeft gevonden. “Ik voel dat de mensen er graag voor willen gaan. Dat is iets dat goed bij mij past. Dat geldt ook voor de gezelligheid van Harmonie Ulft en dat is ook belangrijk. Ik heb er zin in om de komende jaren aan dit orkest te bouwen en verrassende concerten en optredens te geven”, aldus de dirigent.

Harmonie Ulft denkt dat Jos Jansen met zijn toegankelijke benadering van muziek inspirerend zal zijn voor het hele orkest. Met veel enthousiasme, grapjes en gezelligheid, maar ook duidelijkheid, rust en concentratie tijdens de repetities hoopt de vereniging een volgende stap in de toekomst te zetten.

Jos Jansen nieuwe dirigent Harmonie Ulft

Linda Keuben

Linda Keuben begon op zevenjarige leeftijd blokfluit te spelen bij Harmonie Ulft en stroomde door naar slagwerk. In 2007 begon zij met de studie “Klassiek Slagwerk” aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem, Vanaf 2009 studeerde ze aan de Folkwang Hogeschool voor de Kunsten in Essen, “Orchestre Schlagwerk” met de bijvakken piano en trompet, waar ze in februari 2012 haar bachelor orkestslagwerk “magna cum laude” afsloot. Aan hetzelfde conservatorium deed ze in 2012 ook de master musicologie.

Tijdens haar slagwerkstudie was Linda actief in het Young Euro Classic Orchestra en gaf ze concerten en workshops in onder meer Duitsland, Italië, Frankrijk, India en Oostenrijk. In 2012 studeerde Linda orkestdirectie aan het gerenommeerde “Istituto Superiore Europeo Bandisitico” in Mezzocorona, Italië. Haar docenten zijn onder meer Jan Cober, José Rafael Pascual Vilaplana, Miguel Etchegoncelay, Alex Schillings en Carlo Pirola.

Linda verzorgt de lessen Instrumentenpret en dirigeert onze opleidingsorkesten.